Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


dinsdag 1 juni 2010

Stilvoll schlürfen auf Sitzkissen

Vanavond stond er weer een gezellig uitje op de agenda. Na een korte avondwandeling langs de Spree (en het huis van Angela Merkel) kwamen we bij het voormalig Hongaars consulaat. Op de bovenste verdieping aangekomen moesten we onze schoenen uit en betraden we de sprookjesachtige Tadschikische Teestube.

       

"Tee trinken heißt die Welt vergessen"

Het was een heel knus, oosters aandoend zaaltje met gedimd licht, Tadschikische wandtapijten met heroïsche verhalen uit Centraal-Azië, lage tafeltjes en een heleboel gekleurde kussens op de grond. De Teestube, vol met oorspronkelijke Tadzjikistaanse objecten, is een geschenk uit Tadzjikistan. We namen deel aan de Samovar, een populaire Russische theeceremonie. De extreem sterke, bittere thee leng je aan met heet water uit een grote oosterse ketel. Vervolgens kun je er van alles in doen: suiker, marmelade, sucade, rumrozijnen. Bij elke kop thee wordt een glas wodka geschonken, ter neutralisatie van de smaak. Thee wordt hier niet alleen beschouwd als drankje, maar als medicijn voor lichaam en ziel. Aangezien ik een flinke kou had opgelopen, was dit een welkome verwennerij!

Na afloop zijn we nog wat gaan drinken in Clärchens Ballhaus en waanden we ons even helemaal in de jaren '30. Een imposant gebouw met een gigantische dansvloer waar de hele avond tango gedanst werd. Wat is Berlijn toch een verrassende en veelzijdige stad!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter