Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


dinsdag 1 juni 2010

East Side Gallery & Treptow Park

Tussendoor maakten we een stop bij de East Side Gallery voor een blik op een belangrijk onderdeel uit de Berlijnse geschiedenis: de Berlijnse muur. De Gallery is een stuk muur van 1,3 km lang en beschilderd door ruim 100 verschillende kunstenaars uit 21 landen. Het is de grootste openluchttentoonstelling ter wereld.


De Berlijnse muur bestond uit drie delen: de westkant, niemandsland, de oostkant. De muur aan de westkant was beschilderd. Na de 'Wende' zijn de meeste schilderingen van de muur gebeiteld. Stukjes hiervan kun je nog overal in Berlijn kopen als souvenir. Om toch een indruk te geven van hoe de West-Berlijnse muur er tijdens de Koude Oorlog uitgezien heeft, werd de oostzijde in 1990 opnieuw beschilderd. Je ziet er voornamelijk visies op de politieke situatie rond 1989 en de euforie die ontstond na de val van de muur.

 

Ook brachten we een bezoek aan een Russische gedenkplaats in Treptow waar 5000 Russische soldaten begraven liggen. Een imposant park dat door het koude, regenachtige weer een wat grimmige sfeer had.

    
 Wetenswaardigheid: het rode marmer van het Sovietmonument is afkomstig van de ruïnes van de Reichskanzlei van Hitler.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter