Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


vrijdag 25 juni 2010

Kinjer OLS in Grubbenvorst

De kinderen van Basisschool Burgemeester Willeme en BSO 't Kraaiennest (MIK) in Nieuwstadt zijn er klaar voor. Aan mij en een collega de eer om de trommelaars naar Grubbenvorst te rijden en daar samen met de docenten te begeleiden.

Voor de 6e maal is dit Kinjer-OLS georganiseerd om de leerlingen van de basisscholen op speelse wijze kennis te laten maken met het schutterswezen, een belangrijk stuk Limburgse volkscultuur. Er nemen dit jaar 22 basisscholen deel aan de optocht. De meeste kinderen hebben hun uniformen, vaandels en en zelfs instrumenten zelf gemaakt. Net als op het grote OLS beoordeelt een jury verschillende onderdelen. Wie heeft de mooiste uniformen, vaandel, het mooiste koningspaar en de beste yell? Na de optocht mogen de kinderen meedoen aan schietwedstrijden met een luchtbuks. Op het festivalterrein is verder van alles te beleven. Zo is er een magische kinderwereld ('Simsalabim') om te spelen, friet- en ijskramen en kan er gedanst worden op Limburgse muziek. Na afloop krijgen alle deelnemers een medaille als aandenken.

 De trommels worden geïnstalleerd en de drumband begeeft zich naar het festivalterrein. 






De drumband (vandaag 'mini-schutterij') uit nieuwstadt wordt vergezeld door Jippe van de Kinjerkraom (L1) en wordt gedurende de hele optocht gefilmd!

Kijk hier naar het filmpje van de Kinjer OLS!

                       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter