Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


woensdag 19 mei 2010

Ontdek de kinderopvang in Berlijn

Het stagecontract is ondertekend, het appartement is gereserveerd en de vlucht is geboekt. Nu alleen nog even de koffer inpakken en dan ben ik helemaal klaar voor Berlijn! Twee weken lang zal ik met een twintigtal medepedagogen (pm'ers, managers, vve'ers en pedagogisch specialisten) uit heel Nederland gaan wonen, werken en cultuur proeven in Berlijn.



De Berlijnstage wordt mogelijk gemaakt door het agentschap Leonardo da Vinci en een subsidie van het Europese project 'Lebenslanges lernen'. Door een kijkje te nemen in diverse Berlijnse kinderopvangcentra en een aantal dagen samen te werken met onze Duitse collega's proberen we een beeld te krijgen van hun manier van werken en het beleid dat hieraan ten grondslag ligt. Natuurlijk hopen we met een rugzak vol ervaringen, tips en adviezen terug te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter