Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


woensdag 19 mei 2010

Pleinfeest & nominatie kindercultuurprijs

Om ons jaarlijkse immateriële doel te behalen, gaf MIK ons de opdracht: laat je organisatie zien. Het leek ons leuk om dat met z'n allen op een feestelijke manier te doen en organiseerden daarom een groot pleinfeest.

Er was voor jong en oud van alles te zien en te doen. Zo hadden een aantal kinderen dansjes ingestudeerd, kwam de kinderdrumband van basisschool Burgemeester Willeme optreden, speelden BSO-kids een poppenspel met zelfgemaakte poppenkastpoppen en was er een verhalentent. 's Middags konden de kinderen meedoen aan een workshop graffiti of zumba dansen. Ook konden kinderen spelletjes doen, geschminkt worden door een clown of iets lekkers halen bij de oud-Hollandse snoepkraam.


Een belangrijk onderdeel van het feest was de kinderkunstkraam. Alle kinderen van zowel het KDV als de BSO hadden een kunstwerkje gemaakt en deze stonden allemaal tentoon gesteld op onze kinderkunstmarkt. De beeldjes, sierraden, schilderijen, vogelhuisjes, schaaltjes en juwelendoosjes werden verkocht en de opbrengst (in totaal wel €441,-!) wordt gedoneerd aan de Club van Toontje; een club die zich inzet voor rouwverwerking van kinderen die in hun naaste omgeving te maken krijgen met kanker en het verlies dat daarbij hoort.


Met dit feest sleepten de kinderen van de BSO een heuse oorkonde in de wacht: de Kinjerkultuurpriesnominatie. Hiermee nemen ze deel aan een kunst- en cultuurwedstrijd voor alle Limburgse kinderen en dingen ze mee naar de kinjerkultuurpries. De jury let bij de verkiezing onder andere op culturele, kunstzinnige of maatschappelijke waarde, algehele presentatie, vernieuwing en de manier waarop volwassen begeleiders zijn ingezet. Om de nominatie op officiële wijze uit te reiken is de burgemeester van Echt naar ons kindercentrum gekomen. Als dank overhandigden onze kinderen hem twee zelfgemaakte schilderijen.


Ten slotte werden twee nieuwe namen onthuld; eentje voor KDV Dribbel en eentje voor BSO Villa Kakelbont. Samen met manager kinderopvang Hadewych Peters (MIK) liet de burgemeester van Echt ons de nieuwe namen zien. Vanaf nu heten wij BSO 't Kraaiennest en het KDV Schip Ahoy.


L1 heeft gedurende het hele feest gefilmd, maar de kinderen hebben zelf interviews afgenomen en gepresenteerd! Hartstikke spannend natuurlijk maar ze deden het geweldig.


De uitzending van de Kinjerkraom kun je hieronder bekijken. Wel even geduld (of een stukje doorspoelen) want ons filmpje komt pas op het eind!

                       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter