Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


maandag 23 mei 2011

Op zoek naar natuur

Je hoeft niet persé naar een bos of park om de natuur te ontdekken. De natuur is dichterbij dan je denkt! Scharrelkids heeft een handige checklist ontworpen die je mee kunt nemen als je bij jou in de buurt gaat wandelen. Moet je eens zien wat je allemaal tegenkomt! Er staan ook tips op voor leuke activiteiten onderweg.

De checklist vind je hier: checklist natuur voor kids

Kom je onderweg toch een bos of park tegen? Dan kun je ook nog:
- picknicken
- boom klimmen
- dierensporen zoeken
- struinen, jutten, verzamelen
- boompje verwisselen
- eenden lokken met een eendenfluitje (als er een vijver of sloot in de buurt is)
- een geheime hut maken in de struiken
- een blote-voeten-route lopen (wel even checken of het veilig is!)
- een stiltewandeling maken waarbij kids mooie dingen aan elkaar aanwijzen maar niet met elkaar praten (dat doen we naderhand in een kring)
- kettingen maken van madeliefjes, boterbloemen, etc

Meer info/inspiratie?
www.scharrelkids.nl
www.sharingnature.nl
www.sharingnature.com
www.earthgames.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter