Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


maandag 23 april 2012

Plezier met pannenkoeken

 

Om de kinderen op te warmen voor het Funville pannenkoekenevenement wordt er op de BSO alvast geoefend met het bereiden van creatieve pannenkoekenrecepten. Vandaag hebben de jongste BSO'ers een heuse pannenkoekentaart gemaakt! Dat was niet alleen leuk om te doen maar zorgde ook nog eens voor een heerlijk resultaat.

We hebben nog veel meer grappige pannenkoekenrecepten om uit te proberen, zoals zoete pannenkoekensushi, hartige pannenkoekenwraps, poffertjes-toren-van-pisa, pannenkoek calzone en pannenkoek-party-hapjes (met koejesvormpjes uitsteken, jam of honing erop, een zelfde vormpje erop en 'n prikker met druif of aardbei erin steken).


Tijdens het pannenkoekenevenement mogen de kinderen hun eigen recept gaan bereiden. Een echte topchef (Hans van der Wolde, Beluga) zal de resultaten beoordelen. De beste recepten worden gebundeld in een pannenkoekenkookboek en de winnaar krijgt de titel 'Pannenkoek Master 2012'. De opbrengst van het 'Kids for Kids' pannenkoekenevenement gaat naar Childtrac (www.childtrac.nl). Voor meer informatie: pannenkoekmaster2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter