Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


woensdag 26 oktober 2011

Papier plezier (1)

Vietnamese vrouwen zijn er ongetwijfeld kampioen in: het recyclen van papier. Geïnspireerd door deze vrouwen zijn we op de BSO ook aan de slag gegaan met het hergebruiken van oud papier. De kinderen vinden het niet zo makkelijk omdat het behoorlijk wat precisie en geduld vraagt maar zodra de eerste resultaten zichtbaar worden, krijgen ze er steeds meer plezier in.


   
Voorbeelden uit Vietnam: manden en onderzetters

Het proces van de papierverwerking in Vietnam is wel een beetje anders dan de manier waarop wij werken. Na het vouwen en vastlijmen, worden de papieren stroken door een wringer gehaald zodat ze beter te verwerken zijn. De producten krijgen een mooie vorm door het gebruik van verschillende mallen. Toch lukt het de kinderen om hun eigen gerecyclede schaaltjes en vaasjes te maken. Ze knippen repen papier, rollen deze op en lijmen ze dicht. Dan rollen ze de strookjes om elkaar heen en lijmen ze vast in de gewenste vorm. Het eindproduct kan gelakt worden voor extra stevigheid en glans.




 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter