Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


donderdag 21 juni 2007

Zomerfeest Vlindertuin & Lotte

Op donderdag 21 juni, de eerste dag van de zomer, luiden kindercentra Vlindertuin en Lotte dit jaargetijde in met een groot feest. Hoewel er op een blauwe hemel, warme bries en stralende zon gehoopt was, moeten we het doen met dikke grijze stapelwolken, onweer en een enorme hoosbui. Jammer, maar de leidsters laten zich door een beetje regen niet ontmoedigen en de feestelijkheden die oorspronkelijk buiten plaats zouden vinden, worden gewoon naar binnen verplaatst.

Vanaf vier uur druppelen, letterlijk en figuurlijk, de eerste gasten de vrolijk versierde ontvangsthal binnen waar zij verwelkomd worden met een buffet van frisse fruitsalades en hartige hapjes. Een aantal bso-kinderen heeft voor de gelegenheid tijdens een ‘baktiviteit’ wel 350 appelflapjes en saucijzenbroodjes gemaakt. Ook ouders en leidsters hebben met de nodige culinaire creativiteit allerlei lekkers bereid dus er kan volop gesmuld worden.


Terwijl de volwassenen op de begane grond gezellig kunnen kletsen, is er voor de kinderen op de bovenverdieping van alles te doen. Het thema van dit zomerfeest is clowns en dankzij een enthousiast schminkteam huppelen er al snel allemaal kleine clowntjes door het gebouw. Zij kunnen hun beschilderde gezichten door een gat in een bord waarop een clown geschilderd is steken en zo op de foto gezet worden. Tevens is er een tekenwedstrijd voor drie verschillende leeftijdscategorieën.


In de grootste bso-ruimte wandelt ineens een meneer met een reusachtige koffer binnen. Enkele opmerkzame bso-kinderen herkennen hem direct: “Hé! Daar heb je Benno!”. Op een clownsfeest mag een échte clown natuurlijk niet ontbreken, vandaar deze bijzondere gast. Terwijl de kinderen op stoelen en matrassen klauteren, speelt Benno kinderliedjes op zijn gitaar. Als iedereen een plekje gevonden heeft, gaat de koffer open en kan de grote verkleedtruc beginnen. Gekleurde sokken, een pak met strik en bretels, veel te grote schoenen, een knalgroene pruik met een heleboel hoedjes en als laatste de clownsneus, -mond en -ogen die hij voor een spiegel op zijn gezicht verft. Na drie kwartier vol trucs, liedjes en vooral heel veel grappen gaat iedereen met goed opgewarmde lachspieren weer naar beneden voor een laatste traktatie. Weer of geen weer; een ijsje gaat er bij de kleine lekkerbekken altijd wel in!

 

De opbrengst van het zomerfeest wordt, zoals elk jaar, aan een goed doel geschonken. Deze keer is dat het Ronald McDonaldhuis in Leiden. De gezinnen van ernstig zieke kinderen die in het LUMC opgenomen moeten worden, kunnen hier logeren zodat zij dag en nacht in de buurt van hun kind kunnen zijn. Voor de gezinnen, die vaak van ver weg komen, is dit erg prettig omdat zij niet elke dag de lange rit naar het ziekenhuis hoeven maken of op een stretcher in het ziekenhuis hoeven slapen. Bovendien is het een stuk goedkoper dan een hotel en kan het gezin steun vinden bij andere ouders die in dezelfde moeilijke situatie zitten. Met behulp van donatiepotten, kleine bijdragen voor activiteiten en drankjes en de verkoop van speelgoed in een speciale Ronald Mcdonaldkraam is voldoende geld ingezameld om ongeveer vijfentwintig gezinnen een nachtje in het Ronald McDonaldhuis te laten logeren. Een resultaat om trots op te zijn!

Info: Ronald McDonald Kinderfonds

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter