Welkom op mijn weblog waar kind en opvoeder centraal staan. Hier vind je informatie en tips op het gebied van opvoeding en kinderopvang, verhalen en informatie over de dagelijkse praktijk van de pedagogisch medewerker, nieuwtjes, grappige kinderuitspraken en anekdotes en heel veel beeldmateriaal van activiteiten en uitstapjes. Op deze manier probeer ik mijn beroep in beeld te brengen, andere opvoeders te inspireren en zelf actief bezig te zijn met mijn passie voor pedagogiek. Zelf ben ik vakvolwassen pedagogisch medewerker op de BSO. Veel lees- en kijkplezier en laat gerust een berichtje achter!


- Wendy Hoogeveen


vrijdag 4 november 2011

Cuboro

Gekocht op de Kindvakbeurs: Cuboro. Wat mij betreft nu al een aanrader! Het zijn massief houten blokken (5 bij 5 cm) waarmee je, door de blokken te combineren, knikkerbanen kunt bouwen. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en daarom ideaal voor intensief gebruik. Cuboro bevordert plezier in experimenteren, de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht, het logisch en creatief denken, de fijne motoriek en het concentratievermogen. Wanneer kinderen samen bouwen, oefenen ze ook nog hun sociale competenties. De knikkers rollen zichtbaar via 'geultjes' of onzichtbaar door tunnels. Omdat Cuboro nogal prijzig is, hebben we eerst het basispakket met één aanvulling (Cuboro-plus) gekocht maar er zijn talloze uitbreidingssets verkrijgbaar. Zo zijn er blokken met dubbele banen, elementen om tunnels van richting te doen veranderen, elementen die voor een 'springeffect' van de knikker zorgen en massieve elementen om op verschillende niveaus te bouwen. Cuboro is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.



Officiële website: Cuboro

1 opmerking:

  1. Inderdaad eindeloos leuk speelgoed. Jong en oud heeft er plezier aan. Leuk voor denkers en gewoon bouwers. De bouwwerken zien er nog leuk uit ook. Ze kunnen gewoon in de woonkamer tentoongesteld blijven staan.
    Wij zijn er weg van.

    Hartelijke groet,
    Familie Korevaar

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter